Subscribe:

dijous, 5 de juny del 2014

UN  POST UNA  MICA  POTI- POTI...

He trobat un vídeo que vaig fer el 2010, sobre el poema La ginesta, de Joan Maragall, i us deixo l'enllaç aquí per si el voleu veure, jo hi vaig posar les imatges i la veu, de fons sona una sardana...

--------------------------------------------------------------------------------------------------
FESTA  DE  SANT  JORDI  A  L'ESCOLA

Aquí teniu l'enllaç d'un vídeo que va fer una companya, mentre jo feia de "mestra de cerímònies" a l'entrega de premis dels 

I aquí l'enllaç d'un altre vídeo on es pot veure els nens i nenes de quart ballant una dansa que és originària dels nostre poble, Esplugues, i que es diu El ball del Babau. Només n'he posat un 
  fragment , perquè aquesta dansa repeteix la seqüència musical, tres cops, aquesta és la última.( hem sembla que al final es veu sencer...)

I finalment us deixo la foto de la sardana, que cada any ballem com a fi de festa i això és cosa meva... No us hi poso l'enllaç, perquè aquest any,  com que Sant Jordi era després de Setmana Santa , no la vam poder assajar i va sortir una mica desastre, però la intenció era bona. A la foto, tots preparats per començar...


--------------------------------------------------------------------------------------------------
                                    DONA  LA  NOTA 

I avui a l'escola hem participat a la campanya, Dona la nota, per reivindicar la música a les escoles, cantant tots plegats la cançó Mirall de pau, a la mateixa hora ,  totes les escoles que s'hi han adherit.


M. Roser Algué Vendrells

18 comentaris:

  1. M'ha fet molta gràcia això del Ball del Babau!

    Tens una veu molt càlida, ja t'ho he dit altres vegades però cada cop que t'escolto per la ràdio o recitant ho penso i ho torno a dir.

    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Sílvia...I es veu que aquí eren una mica babaus( com que jo no en sóc, del poble, he, he)...Suposo que alguna anècdota deu haver-hi relacionada amb el nom!

      Que tinguis també un bon cap de setmana.

      Elimina
  2. No mai havia vist el Ball del babau, m'ha agradat veure-ho, hi ha xiquets/etes que tenen bon ritme, altres no tant, però el conjunt queda simpàtic.

    I penso el mateix que Sílvia respecte a la teua veu, crec que ja t'ho havia dit també en una altra ocasió, però és veritat i les veritats va bé reiterar-les.

    Dos besets :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que no tenen gaire futur en el món de la dansa i és que costa que hi posin interès, perquè ho veuen com un joc...Però penso que, malgrat tot, ens hem d'esforçar per intentar motivar els xiquets!

      I tant, les veritats sempre ens alegren el dia i l'important és que jo m'ho passo bé...

      Petonets també per tu :)

      Elimina
  3. Roser!!! Síii, una veuta molt bonica! I sempre entusiasta!
    Et deixo una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Judit, gràcies , gràcies...I això que ara la tinc una mica cascada de tants anys de xarrera, si m'haguessis escoltat als meus bons temps, he, he...I l'entusiasme, això sí, que no falti!
      Petonts, bonica.

      Elimina
  4. un poti poti engrescador ....ball del babau fa gràcia ....i sí noia tens molt bona veu ! per cert deu n'hi do el vent que bufava en la celebració de sant Jordi....és curiós la quantitat de blocaires que estem al món de l'ensenyament!
    felicitats per tot! reivindicacions que no faltin .....i el wert que no s'imposi
    bon cap de setmana !

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que tenia unes quantes coses i vaig pensar que bé les podia ajuntar...La veritat és que a la mainada d'ara, això de les danses tradicionals no se'ls dóna massa bé...Em va saber greu la sardana perquè els altres anys sempre tenia temps d'assajar-la, i sortia molt bé, però aquest any amb les vacances de Setmana Santa pel mig...(el mateix li va passar a la profe de música amb les danses)... Per això vaig posar-hi una foto, al post, perquè al vídeo, es veu que cadascú tira per on pot!
      No em parlis del vent, que cada any ens passa el mateix i és per com està encarat el pati, que bufa per tot arreu i a mi se m'embolicaven els papers...És veritat que som molts, és allò que tot el bo abunda!
      Això de la cançó ho vaig trobar molt bé, la música és molt important per la mainada...
      Moltes gràcies i bon diumenge i dilluns festiu!

      Elimina
  5. Una finestra de casa dóna a la plaça de l'ajuntament del poble i aquí baix van venir les escoles a donar la nota. Van cantar la cançó un parell de vegades i van dir per megafonia de què anava. No estic gaire al cas, però sé que era una acció conjunta de totes les escoles que s'hi van adherir, una bona iniciativa. Tot esforç és poc per protegir l'escola.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també em va semblar una idea molt bona, que la mainada comparteixi les coses que els enriqueixen com a persones. Aquí cada escola va cantar al seu pati, però això que dius tu, ho trobo molt bonic, tots juntets a la plaça...Us podien haver donat la lletra perquè els féssiu els cors...
      Bona tarda, XeXu.

      Elimina
  6. Treure la música i les manualitats de l'escola és una bestiesa, són precisament les assignatures que més agraden a molts nens. Veig que a la teva escola feu molta feina, felicitats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si noia és una escola bastant pionera amb tot...I això vol dir pencar molt. Penso que la música és una assignatura bàsica, ja que sensibilitza els infants i ajuda a obrir la ment per poder aprofundir en altres matèries. Jo gairebé et diria que no la considero una assignatura, és una necessitat vital...
      Gràcies i petonets, Loreto.

      Elimina
  7. El ball del babau m'ha agradat molt. Em recorda quan la meua filla encara anava a l'escola i feien una festa de final de curs al pati amb actuacions d'aquest tipus... quant de temps, i quanta dedicació dels mestres!
    També vull preguntar-te si a l'hora de veure un vídeo hi ha alguna manera de desconnectar per uns moments la música de guitarra (molt agradable, ja t'ho dic) que sona quan entres al teu blog, perquè, per exemple, en el poema de la ginesta aquesta música se superposa a la del vídeo i interfereix.

    ResponElimina
  8. Aquest ball és típic del poble d'Esplugues, un grup d'investigadors de tradicions, el va descobrir i ja se'n parlava en temps força antics. Per això cada any , per Sant Jordi, hi ha un grup de l'escola que el balla, perquè així es possible que no es perdi... El què passa és que aquest any, la profe de música no va tenir gaire temps per assajar( per com queia Sant Jordi) i no ho fan gaire bé, però mira la intenció és el què val. El mateix em va passar a mi amb la sardana ( que sempre l'ensenyo jo), per això només he posat una foto, enlloc del vídeo...
    Si que hi ha alguna manera de silenciar-la però ara no recordo com...Jo ho he provat clicant a dalt a l'esquerra al botó del silenci, i s'abaixa una mica però no es para del tot, a veure si així ho pots sentir millor...De totes maneres ho preguntaré al noi que em sol donar un cop de mà quan tinc algun problema amb el blog!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  9. Una molt bona barreja. M 'agradat escoltar la ginesta en veu teva, també veure la festa de sant Jordi de l'escola i el ball del babau molt divertit a més les dues fotos d'altres festes.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Hola Anna! És que em va semblar que fer-ho per separat seria poca cosa i per això ho vaig ajuntar tot...A l'escola les festes es celebren molt i a mi m'agrada especialment, participar a la de Sant Jordi. Cada any ensenyo a la mainada a ballar una sardana, però aquest any no vam tenir temps i va sortir una mica desastre, per això només he posat una foto i no el vídeo...
    Petonets de bona nit.

    ResponElimina
  11. Hola M.Roser.
    Bones tardes.
    Acabo de veurer i sentirte en el video de La Ginesta.
    Ja saps que m´encanta i per postres la teva escola es diu Josep Maria Folch i Torres, el meu escriptor preferit.
    Ara passaré a veurer el Ball del Babau,.
    Estic superelaxada veient el teu Post.
    Petons, Montserrat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Caram noia, m'agrada que els meus posts tinguin la capacitat de relaxar, faré la competència als psicòlegs...A mi també m'agrada el Foch i Torres, el seu fill en Ramon Folch, va venir tres o quatre vegades a l'escola, ara ja és molt vellet...
      No miris gaire els peus dels nens, perquè entre que no va haver-hi gaire temps per assajar i que alguns no estan dotats per la dansa...
      Molts petonets, Montserrat.

      Elimina