Subscribe:

dilluns, 13 de maig del 2013


SI  FOSSIS  UN  SOMNI...


Racó de pagès---Ramon Mas


-Si fossis un somni, series un camp de blat i roselles, on els pardals fan cabrioles per celebrar l’arribada de la primavera.
-Si fossis un somni, series la llibertat , volaries fins les estrelles i n’agafaries una punteta per regalar amb la seva llum, als qui com tu, es volen sentir lliures
-Si fossis un somni, series la boirina que es posa davant del paisatge les matinades d’hivern, com un vel màgic que només deixa intuir, tanta  bellesa.
-Si fossis un somni, series l’angelet que la mainada fa voleiar bufant, sota un cel blau ple de núvols brodats amb fils de plata, després de demanar un desig,
-Si fossis un somni, series un petit poble de muntanya on els arbres juguen a tocar el cel, mentre s’ho miren, embadalides, les muntanyes nevades.
-Si fossis un somni, series un dels que la lluna, fent de barqueta, treu a passejar, una nit de mar encalmada.
-Si fossis un somni, series un de gran bellesa, on s’ajunten la sensibilitat, l’amor a la natura i la poesia.
-Si fossis un somni, seria ple de les paraules que confegeixen un món i un país, amb el que tots hem “somniat”,  on ens agradaria viure i ser feliços ( imaginari?)...

Qui és?... És la Consol d'Hora blava


M. Roser Algué Vendrells

22 comentaris:

  1. Gràcies per participar, M Roser!!!

    M'afalaga que amb un Si fossis tant bonic, s'hagin pensat que era jo... però no, no sóc jo! :)

    Ja he vist que t'has trobat, eh? :) M'encanta que us endevineu... ho trobo preciós .

    ResponElimina
    Respostes
    1. Saps Carmeta, em resulta una mica complicat, perquè al no poder-los veure tots seguits, em faig un embolic, com que entre un i altre hi ha els comentaris...i quan algun em sona, he de tornar a mirar el seu blog i després tornar...
      Petonets .

      Elimina
  2. Hola M. Roser.
    Aquest somni, si que fós es preciós.
    T´envio una abraçada desde Valencia, Montserrat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montserrat, això és un joc que s'ha empescat una companya molt canyera...Cadascú ha de definir el bloc o el blocaire que li ha tocat...Veig que encara no me l'han endevinat, i és que és molt complicat , perquè no coneixes prou a tothom, però mira, així juguem...
      Petonets bonica.

      Elimina
  3. Doncs jo no ho veig.....sóc molt dolent endevinant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo penso que no és difícil, però és clar perquè l'he fet jo.
      Dels altres n'he endevinat algun, però m'he fet un senyor embolic, perquè hi ha blocs que els conec poc i companys que tenen més d'un blog i, és clar, no saps a quin es refereix el sinó fos...En canvi l'altre dia, els que va fer la Carme els vaig endevinar tots, perquè eren pocs i curtets...
      Pensa que jo m'he guiat pels posts!!!

      Elimina
  4. M'ha encantat, M. Roser, és un escrit preciós, immerescut del tot. M'hi reconec per les imatges que tan bé descrius. Moltes gràcies, m'ha fet molta il·lusió.
    I moltes gràcies també per les teves visites, sempre és un plaer trobar un comentari teu com qui conversa amb una amiga de fa temps. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic contenta que t'hagi agradat Consol...Encara que no ens coneguem gaire(fa poquet) he intentat captar la teva manera d'entendre el món. I com que els meus origens són camperols, m'agrada veure que tu també estimes la natura. I a mi em sembla , que una mica com jo , ets un esperit lliure que estima el país i voldria veure'l lliure de tot el què l'oprimeix.
      Una abraçada també per a tu.

      Elimina
  5. M.Roser, és un Si Fossis preciós. No m'estranya que la Consol estigui contenta...clar que ella s'ho mereix.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veig que si que li ha agradat a la Consol, però el teu, també era molt bonic, Glòria, i m'hi vaig trobar molt identificada, o sigui que moltes gràcies. Ahir no et vaig endevinar, m'ho tornaré a mirar amb més tranquil·litat, potser ja hi trobaré la solució.
      Molts petonets.

      Elimina
  6. Racó de màxima tendresa.
    Roser i Consol.
    Consol i Roser.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Jordi, intento posar-hi sentiment, en el què escric...Ja veig que fem un bon duet!
      Petons.

      Elimina
  7. I jo que et retorno la visita ben gustosament Roser. I no només això, que saps què? Una persona que sense pensar en mi em descriu a mi bé mereix que et conegui un xic més! Et fitxo i m'hi quedo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs bé, noi, fitxada estic, jo encantada, a veure si guanyem algun trofeu...
      Bona nit.

      Elimina
  8. Você é uma linda pessoa que nos faz comemorar a vida e a liberdade, na simplicidade de seus escritos que tocam o coração fazendo ver que sempre é lindo viver , sonhar e voar.
    Beijos
    Joelma ,

    ResponElimina
  9. Hola, Joelma,
    Gràcies per les teves paraules, si que m'agraden les coses senzilles, somniar i volar lliure.I per això m'agrada el teu blog, perquè és bell com un somni.
    Alguns companys de blog vam fer un joc. Cadascú havia de descriure'n un, i els altres havien d'endevinar qui era. Jo he posat la descripció que vaig fer jo, i la que van fer de mi.
    Beijos e sorrisos.

    ResponElimina
  10. El teu "Si fossis" és preciós, M. Roser, amb una gran sensibilitat i molt treballat. Un petita obra d'art.
    I el que t'han dedicat a tu també m'agrada moltíssim, perquè trobo que la Glòria l'ha encertada de ple a l'hora de descriure't.
    Ha estat un joc molt ben pensat, trobo, perquè ens ha fet aprofundir una mica més en els espais d'alguns amics blocaires i en les seves persones, i això sempre és enriquidor.
    Una forta abraçada, esquirolet!:)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse, gràcies , gràcies, però si t'he de dir la veritat el vaig fer els primers dies de la convocatòria( sóc dona previsora), Vaig seure davant de l'ordinador i el vaig anar fent tot d'una tirada...La veritat és que de vegades penses molt una cosa i no hi ha manera i d'altres, va fluint tota sola. Fins i tot jo vaig pensar que m'havia quedat prou bé(no tinc àvia) i el que em va fer gràcia, és que va costar una mica d'endevinar, perquè deien que era el Porquet...En canvi amb el de la Glòria, que també em va agradar molt, m'hi vaig sentir identificada de seguida.
      Petonets d'un esquirolet ben aixoplugat al niu. Deu ni do, com plou.

      Elimina
  11. Infinitas gracias querida y admirada poetisa por concedernos el privilegio de ser testigos de la suprema belleza de tus letras. Miles de besinos de esta amiga que te quiere un montón y siempre te lleva en el corazón.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcias por estar siempre ahí, amiga Ozna, ya sabes que para mi también és un placer compartir contigo, un poco de sensibilidad...
      Muchos besinos y sonrisas.

      Elimina
  12. Ja tinc ell llibre, Roser!
    Ja me'l signaràs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí, amb molt de gust, així que pugui...

      Elimina